tirsdag den 15. januar 2013

2 slags dip

Forleden lavede jeg to slags dip til brug i madpakken. De er begge to enormt hurtige at lave og velsmagende, samt meget alsidige i deres brug.


                           

Rød peber og ristede solsikkefrø-spread:

Ingredienser:

4 røde pebre
1,5 dl ristede usaltede solsikkefrø
en lille smule sriracha
salt og peber

1) Rist pebrene i ca. 10 min ved 200 grader varmluft så skindet krøller og bliver sort. Lad dem afkøle.

2) Fjern skindet fra pebrene og blend dem sammen med de øvrige ingredienser til en ensartet masse. Smag til. Opbevar på køl og brug for eksempel til rå grøntsager eller til sandwichspread.


Baba ghanoush

Ingredienser:

2 auberginer
1 fed hvidløg
saften fra 1 lime
1,5 spsk tahin
salt og peber

1) Halver auberginerne på langs og bag dem ved 200 grader i ca. 30 min så de bliver bløde og skindet let at fjerne.



2) Blend auberginerne med de øvrige ingredienser.
3) Drys gerne hakket persille over ved servering. Kan bruges i sandwich, som snaks med ovnbagte pita, til grøntsagsstænger etc.



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar