torsdag den 14. marts 2013

Marineret tofu med asiatisk spidskålsalat og nudler

Søndag aften stod den på asiatisk inspireret mad. Underligt nok er det utroligt sjældent, jeg laver mad med inspiration fra denne del af verden. Det hænger nok sammen med, at jeg synes det er så svært at få en rigtig autentisk smag. Asiatisk mad er ofte bare bedre på restauranter - hvis man da lige ser bort fra den joke som de kalder kinesisk herhjemme. Den har ikke meget med den mad, jeg fik på mine to ferier i Beijing og Xi'an at gøre. (Måske lige med undtagelse af denne restaurant ,som jeg sååå gerne vil besøge)

København er derimod rigtig godt med på det thailandske køkken, og det er bare så let at få god billig thaimad, når lysten dertil melder sig. Japansk i form af sushi findes der også flere gode steder med. Men nu skulle det altså alligevel være, og selvom det ikke er autentisk er det ihvertfald godt!
Inspirationen kom fra denne skønne blog. Men man må sige, at denne ret blev temmelig anderledes end udgangspunktet. Salaten og tofuen blev serveret med kogte nudler vendt med lidt ærter og resten af marinaden fra tofuen. Oprindeligt er marinaden lavet med peanutbutter - hvilket jeg virkelig afskyr! Men brug da gerne det i stedet for tahin; det er noget mere autentisk.

Marineret tofu:

Ingredienser

3 spsk tahin
3 spsk riseddike
1 spsk sojasovs
1 fed hvidløg, hakket
chiliflager
salt

400 g ekstrafast tofu

1) Skær tofuen i ca ½ cm tykke skiver og halver disse skiver skråt, så der kommer to trekanter af hver skive.

2) Rør marinaden sammen til en ensartet masse og vend forsigtig tofutrekanterne heri. Mariner i køleskab så længe som muligt - mindst nogle timer.

3) Varm en pande med fedtstof godt op og steg tofuenpå begge sider, indtil den bliver crispy og gyldenbrun. Hvis der er noget marinade tilbage så gem det og vend nudler i det ved servering.

Asiatisk spidskålssalat. Dressingen er småmodificeret fra denne. Igen peanuts er ikke liiiige min yndlingsnød, så har brugt cashew i stedet, men brug lige hvad der passer bedst. I stedet for purløg kan der bruges koriander, hvis man er så heldig at spise med folk, der kan lide det. Man kan faktisk få vegansk fishsauce på diverse vegetarhjemmesider. Således bliver salaten vegevenlig. Hvis du har lime liggende så brug det i stedet for citronsaft og riseddike - jeg måtte bare lige improvisere,

ingredienser

½ spidskål
½ agurk
1 håndfuld saltede cashewnødder 
½ bund basilikum, finthakket
½ bund purløg, finthakket
1 spsk riseddike
1 sosk citronsaft
2 spsk fishsauce
1 spsk rørsukker
tørrede chiliflager

1) Rør krydderurter og dressingingredienser sammen.

2) Del agurken på langs og fjern kernerne med en kniv eller teske. Skær den tyndt ud. Snit spidskålen fint.

3) Vend agurk og spidskål i marinaden og lad det trække et par timer gerne. Lige før servering vendes cashewnødderne i


Ingen kommentarer:

Send en kommentar