mandag den 25. marts 2013

'Raw' cookie-snacks

Så blev Amedei - Toscano Black brugt.... Til cookies!!!

Altså, hvis man skal være fuldstændig regelret så er disse småkager overhovedet ikke 'raw'. Ubagte er måske et bedre udtrykt. Jeg bruger nemlig både, kogte kidneybønner, ristede solsikker og mandler og ikke-rå chokolade. Det er så fy-ha-skamme, hvis man er totalt raw-fooder.

Jeg skal være årlig at indrømme, at det der raw-food er noget af en joke i min vennekreds (som tæller indtil flere fødevare-studerende). Hvad er det lige, folk regner med at 42,1 grad gør ved maden, som ikke allerede sker, når vi kommer den ned i pH 1,8 i maven?? Og for slet ikke at tale om at føde skal være nedbrudt for overhovedet at kunne optages over tyndtarmen. Kroppen bruger byggesten i maden til at opbygge egne proteiner og enzymer - den stjæler dem sgutte direkte fra maden. Det er lidt ligesom Paleo (seriøst, hvem vil leve som en i stenalderen - de blev 30 år!!!) og Lene Hansson (don't even get me started). 

Men, men, men - det gode ved de her ting er at 1) nogle mennesker bliver faktisk noget sundere af at komme på disse kure og 2) mange af dem indeholder faktisk enormt lækre opskrifter.

Jeg har snuset lidt rundt på nettet og gik så til sidst i køkkenet for at lave min egen udgave, De er ret let at lave dem til ægte raw. Erstat kidneybønner med banan, lad være med at riste nødderne og brug rå chokolade og sukker. Bum færdig. 

Tonkabønner kan erstattes af ½ tsk. vanille. Udblød den tørrede frugt i nogle timer, hvis ikke den er rigtig godt blød. Jeg fik ca. 25 stk - og nogle case-fatalities undervejs. ;-)Ingredienser:

100 g kogte hvide kidneybønner
120 g blødt tørret frugt  (Jeg brugte dadler og abrikoser)
1 lille banan
1 dl solsikkekerner
½ dl mandler
1 lille revet tonkabønne
1 dl rørsukker
2 dl ruggryn - eller havregryn
lidt salt 
50 g god mørk chokolade

10 g kakao

1) Blend banan, tørret frugt, kidneybønner, 1 dl ruggryn og solsikkekerner til en fin masse.2) Tilsæt mandler og resten af ruggrynene og blend kort, så der stadig er noget tekstur. Tilsæt evt. lidt vand

3) Rør sukker, salt, tonkabønne og hakket chokolade i. Hvis massen er meget blød kommes den på køl.


4) Form halvdelen af dejen til valnøddestore kugler.

5) Rør kakao ud i resten af dejen og form den til kugler også.

6) Opbevares på køl i en 3 dages tid eller i fryser.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar