Da vi var til julehygge hos min moster søndag, var kærestemand og jeg så heldige at få lidt grøntsager med hjem, som de ikke kunne spise. Bl.a. var der fantastiske bundt sølvbeder - en grøntsag jeg længe gerne har ville kokkerere med.
Frem hev jeg 'River Cottage - Veg every day' og fandt følgende opskrift på Porcini, chard and chickpea soup. Jeg lavede nogle få ændringer. Jeg var løbet tør for løg så i stedet røg en af de porrer, som også blev hjembragt i. Desuden krydrede jeg med laurbærblad og timian, da jeg ikke havde rosmarin i huset.
Porcini til opblødning |
Suppen - eller gryderetten om du vil- blev også mulighed for at få brugt nogle af de tørrede Karl Johan-svampe jeg tog med hjem fra Firenze i september
Ingredienser:
30 g tørrede Karl Johan
750 mL varmt vand
1 skvæt olie
en lille smule smør
1 lille porrer
2 fed hvidløg
1 dåse tomater
400 g udblødte og kogte kikærter (jeg koger altid en stor portion, som opbevares i fryseren i flere små portioner)
1 bundt sølvbede, delt i stilke og selve bladene
2 laurbærblade
1 tsk timian
1) Udblød svampene i vandet i 30 min og klargør i mellemtiden de andre ingredienser
2) Skær porren over på midten næsten hele vejen fra ende til anden, men lad de nederste 2 cm være indtakt. Skyld den godt og skær den i skiver.
3) Skær hvidløg og stilkene fra sølvbeden i skiver. Sidstnævnte skal være ca. ½ cm tykke.
4) Varm olien og smørret op i en gryde og steg porren ved mellemvarme i ca. 10-15 min til den bliver glasagtig og blød. Tilsæt hvidløg og steg videre i en minuts tid.
5) I mens tages de udblødte svampe op af vanden og hakkes groft, hvis de er meget store. GEM VANDET! Tilsæt svampene til gryden og lad det hele stege ca. 2 min.
6) Tilsæt dåsetomater, kikærter, svampevand, laurbærblade og timian og lad det hele koge ca, 40-45 min.
7) Tilsæt de hakkede blade fra sølvbeden og lad det hele koge ca. 5 min. Server!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar