søndag den 23. juni 2013

En forsinket fødselsdagsrapportage og rabarber/solbærsnitter

Den 10. juni blev jeg 21 år (ahem, for 5. gang). Jeg var jo stadig i seriøst eksamensmode, så fejringen blev gemt til dagens læsning var overstået. Jeg blev dog modtaget af mine søde veninder med følgende morgen fejring:

Jeps, det er nosseballoner og selvlysende penissugerør. Vi bliver nok ældre, men vist aldrig rigtig voksne. ;-)

Manden og jeg mødtes ved Nørreport sent om eftermiddagen -så skulle vi have frozen yoghurt!, Sønderjyden har lovprist My FroYo Cup i Fiolstræde helt vildt meget. Så den skulle vi selvfølgelig prøvekøre. Og skuffet blev jeg bestemt ikke. Der er alverdens forskellige smage og toppings. Jeg er generelt mest til den neutrale eller den med vanille. Jeg har smagt  flere af deres frugtsmage (en veninde kom forbi med en kæmpe bøtte til deling blandt os flittige mennesker, mens eksamenslæsningen stod på), men de er alt for søde til mig. Deres chokolade er ret god også. Og så er det jo bare at gå toppingamok:


Det er vel ens fødselsdag. Manden valgte vanille og neutral og pøsede jordbær og jordbærsirup på, men jeg nåede desværre ikke at få et billede. Til gengæld er hans bagdel hermed foreviget. ;-)

Det er godt, det ikke ligger på Amagerbrogade!!!

Efter at have hygget rundt i indre by et par timer gik turen hjem til Amager og Nikko Sushi, hvor aftensmaden blev bestilt fra:SE hvor søde de er:Der er tegnet flag på min tangsalat. Alt i alt en rigtig skøn og perfekt dag.

Jeg skulle selvfølgelig have kage med til vores afsluttende time i det fag vi har fulgt. Denne faldt nemlig tilfældigvis lige på min fødselsdag. Min dejlige moar havde et par dage forinden afleveret et kæmpe glas hjemmelavet solbærsyltetøj og jeg havde selvfølgelig også resten af mit rabarbermarmelade, så jeg valgte at kaste mig over Meyers hindbærsnitter. De var faktisk lidt mere besværlige at lave end jeg først troede, men smagte virkelig skønt. Her er de i  en meget let modificeret form:

Solbær/rabarbersnitterIngredienser:

375 g hvedemel
200 g rørsukker
60 g mandler
½ tsk vanillepulver
275 g smør
1 æg

150 g rabarbermarmelade
200 g solbærmarmelade
1 æg til pensling

1) Kom rørsukker og mandler i en kværn eller foodprocesser og kør det til et fint mel. Jeg måtte gøre det af to omgange.2) Bland mel og vanille i blandingen. Skær smørret i tern og bland det hele sammen med hænderne til du får en ensartet masse. Kom til sidst ægget i. Dejen er SINDSSYGT blød og ret svær at arbejde med faktisk. Hviler i 1 time i køleskabet -oprindeligt 30 min, men jeg synes godt den kunne være koldere.
3) Del dejen i to lige store dele. Læg hver del mellem to stykker bagepapir og rul den ud til en passende tykkelse. Det er smart at bruge en bradepande som mål for stykkernes størrelse. ;-)4) Læg den ene bund på bradepanden (med det ene bagepapir stadig på imst. til fjollede mig) og fordel marmeladen ovenpå.  Læg herefter den anden bund ovenpå, således at mest muligt af marmeladen dækkes (fjern først det ene, og når bunden er på plads, det andet stykke bagepapir). Hvis dejen hænger ud over nogle steder, fjernes det forsigtigt og bruges til at lappe huller.
5) Klap forsigtig på dejen således at luftbobler presses ud og forsejl enderne med hinanden. Stik mange gange med en gaffel over hele kagen. Pensl med det letpiskede æg og bag ved 190 grader i 25 min.6) Afkøl og skær i passende stykker. Spis kanterne (kvalitetssikring) og opbevar resten i lufttæt beholder i køleskabet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar