onsdag den 19. december 2012

Aarstidernes bønne-tahinsalat

I forgårs var en af de dage, hvor maden bare skulle laves hurtigt. Vi fik leveret vores nye opvaskemaskine, jeg skulle til boksetræning og besøge en veninde bagefter, og Kæresten var begravet i sin eksamensopgave.

Det er sådanne dage, hvor gode venner er så vigtige. Uden Bassisten havde vi aldrig fået installeret vaskemaskinen (han gemte åbenbart en elektriker grunduddannelse i ærmet); ej heller båret den anden væk. Som tak bliver han da også inviteret til middag i mellemjulen.

Aftensmaden bestod bl.a. af denne lækre og nemme salat fra Årstidene. Jeg lavede lidt om på opskriften bl. a. undlod at komme bulgur i, skar olien med 1 spsk plus lidt andre ændringer.




Ingredienser:

300 g grønne bønner
3 store gulerødder
1 spsk tahin
1 spsk chiliolie
2 spsk soya
1 fed hvidløg
saften fra 1 lime

lidt salt og peber

1) Blancher bønnerne i kogende vand et par minutter. Hæld vandet fra og skyld evt. med koldt vand for at standse kogning.
2) Skræl gulerødderne og skær dem ud i halvmåner.
3) Bland  de resterende ingredienser sammen og vend grøntsagerne i.
4) Lad salaten trække; gerne et par timer.


Jeg serverede den på følgende måde:


Samosa, turbohummus og lækker salat...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar