søndag den 10. marts 2013

Snegle med kastanje- og mørk chokoladecreme

På mange måder er jeg 'fars pige'. Det er ham, jeg har mit viltre hår, mine stankelbens-lange stænger og mit æsel-stædige sind fra. Vi har samme laissez-faire tilgang til verden, og samme fuldstændigt åndssvage sarkastiske humor. Vi kan begge to være meget distræte, og så falder vi i begge i søvn, når vi får en øl for meget. Jeg elsker ham - nogen gang mere på trods af vores ligheder end på grund af dem.

På flere punkter er min moar meget anderledes - og min dejlige søster er som snydt ud af næsen på hende. Mor er organisatorisk, meget empatisk over for andre mennesker (hvor far og jeg en gang i mellem træder i et atlanterhavsstort spinatfad, fordi vi har skyklapper på),  fantastisk social og noget så smuk. De fleste mennesker tror ikke på mig, når jeg fortæller at min mor er 62 - ingen grå hår og rynkerne er mere mimiske end noget andet. Min moar er et utroligt rummeligt menneske, og folk drages af hende. Flere af mine veninder har gennem kaldt hende mor (og far for far). Selv om vi ikke er så ens, elsker jeg hende dog over alt på jorden. Hun er altid klar til at lytte, når jeg ringer, og hun er god til at få mig ned på jorden, hvis mine idéer bliver en smule for vanvittige Hun er tålmodig og har sat utroligt mange komma'er for mig i diverse afleveringer gennem årene. På den anden side er hun også ofte klar på en spontan oplevelse. Senest i fredags, hvor jeg på cykelturen til Uni besluttede, at jeg ville til Wien i uge 15. Jeg ringede til moar, som sagde ja med det samme, og 5 timer efter var fly og hotel ordnet - vi tager afsted 6. april. Spontanitet ligger vist generelt til familien. ;-)

En anden ting, jeg har fra min mor, er min søde tand. Derfor er disse lækre snegle tilegnet hende - bare fordi hun er fantastisk, og det behøver man ingen mors dag eller anden højtid for at fortælle. Desværre er hun ikke her til at smage dem - men nu kan hun ihvertfald bage dem selv på 'Øen i Søen'.


Selve dejen er lavet med inspiration herfra. Vær obs på, at jeg laver dejen, som en koldhævet dej, som skal stå natten over i køleskab. Det, synes jeg, giver den bedste smag. Men man kan også bare lade den hæve 1½-2 timer lunt.Ingredienser:

2,5 - 4 dl mælk; mængden kommer an på andelen af grovmel
2 g tørgær
40 g smeltet smør
1 spsk honning
½ spsk havsalt
300 g alm hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
1 tsk kanel

100 g kastanjecreme
50 g hakket 70% chokolade
1) Bland mel, salt, kanel og tørgær sammen.
2) Bland smør, honning og lunken mælk sammen og hæld det i melet. Start med 2,5 dl mælk.
3) Ælt dejen godt igennem. Den skal være elastisk og må gerne være lidt fugtig, da den nok tørrer lidt ud i køleskab. Læg plastiskfolie over og stil i køleskab natten over.
4) Rul dejen ud til et rektangel. Den skal ca være 2-3 mm tyk. Smør kastanjecreme på undtagen 1 cm fra den ene kant og fordel chokoladen jævnt. Rul rektanglet sammen således at  kanten uden creme kommet til at være yderst.
5) Skær 'rouladen' ud i 10 lige store stykker og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg folie over og lad dem efterhæve ca. 1½ time et lunt sted. Grunden til, at de får så lang tid, er den høje mængde groft mel.

6) Pensl med rørt æg og bag ca. 12 min ved 200 grader varmluft og køl af på rist.


1 kommentar: