mandag den 29. april 2013

Hjemmelavet svamperavioli med glaskål-salat


En lille op skrift på en 'religiøs oplevelse' i følge min kæreste. Der er lidt arbejde forbundet med at lave disse ravioli selv, men heldigvis snydes der lidt ved at bruge wonton-wrappers i stedet for at lave hele molevitten selv.

Hjemmelavet svamperavioli


Ingredienser:

1 pakke wonton
750 g champignon
1 løg
50 g revet ost
2 spsk mælk
1 spsk tørret ramsløg
salt og peber

1) Husk at tø wonton'erne op i køleskab natten over.

2) Hak løget og steg det gyldent i lidt olie.

3) Tilsæt svampene og steg det hele forholdsvis hårdt, indtil alt vand er fordampet. Rør hyppigt rundt.

4) Tilsæt ost, mælk og krydderi og lad massen køle af.

5) Fordel halvdelen af wonton'erne ud på bordet og afsæt ca. 2 tsk fyld på midten. Overskydende fyld kan bruges som bund for raviolien eller som pålæg.


6) Dyp fingrene i vand og kør dem langs kanten af wonton'en. Læg en anden wonton over og klem godt sammen, så fyldet ikke kan slippe ud. Brug evt. lidt mere vand i kanten. Gentag med alle sammen.7) Bring en stor gryde vand i kog og tilsæt dine ravioli i 'hold'. Kog ca. 3-4 min og brug en hulske til at fiske de færdige ravioli op, Server.


Glaskålsalat:Ingredienser:

3 glaskål
25 g fast gedeost
2 spsk granatæble-balsamico
1 spsk rapsolie
1 tsk hyldeblomstsalt
lidt karse

1) Start med at skære bund og top af glaskålen, og skær den så fint ud på et mandolinjern. Riv også osten på dette eller brug en gulerodsskræller.


2) Bland balsamico, olie og salt i en skål.

3) Overfør 1/3 af glaskålen til en skål og hæld 1/3 af dressingen over. Drys med lidt ost. Gentag to gange og brug til sidst resten af osten. Drys med lidt karse og server.Ingen kommentarer:

Send en kommentar